Vull vendre la meva casa BÉ

La millor manera de vendre bé la teva casa és fer-ho amb l’ajut d’un professional. Segurament no vendràs massa propietats al llarg de la teva vida així que no te la juguis, és un terreny que no coneixes i estan molts diners en joc de forma que no és bona idea practicar l’assaig error. A Keli a més tenim l’objectiu que a més de vendre bé la casa, i això significa buscar el millor perfil de comprador en el menor temps possible, adaptar-nos als teus requisits i terminis, el procés de venda sigui agradable i fins i tot emocionant i divertit.

Vull vendre la meva casa a Barcelona amb Keli

Així t’explico què passarà si decideixes que ens donem la mà per recórrer aquest camí tan apassionant. D’entrada caldrà que et mentalitzis que tot plegat es tracta d’un procés de seducció. Volem seduir al nostre millor comprador i per fer-ho hem de pensar com ho fa aquesta persona. Imagina que casa teva és ideal per famílies perquè està molt a prop d’una zona escolar, en un barri residencial i ple de parc per gaudir-ne amb criatures. Fins i tot podem afinar més buscant el millor target, i si ens interessa més una família estrangera perquè hi ha bon accés a l’aeroport i escoles internacionals a la vora? Un cop tenim clar a qui volem que el nostre pis enamori, hem de pensar com ho fa aquest client, pensar què valora aquest client, a què no pot renunciar i què farà que estigui disposat a pagar una mica més per una casa que reuneixi determinats requisits. Per exemple, si ens interessa una família estrangera, segurament buscaran gaudir del sol i el nostre pis té una terrassa que a còpia d’anys de no sortir-hi gaire s’ha convertit en una mena de traster per guardar-hi bicicletes. Doncs fora bicis, convertim-la de nou en una terrassa que causi el deliri de la nostra família nòrdica. Segurament no voldran fer una reforma molt important perquè no coneixen massa industrials a Barcelona, el nostre objectiu és aconseguim que la nostra casa llueixi tan xula que quan la visitin no es focalitzin en les reformes que hi han de fer. I així hem d’aconseguir posar-nos a la seva pell completament, acabar parlant sense vocals i amb tot de Ks, si fa falta 😀

Vull vendre una casa única, especial

Tractem cada propietat com el que és, un producte diferent i únic i per això cal pensar en cada cas quina és la millor forma de comercialitzar-la. Desenvolupem una estratègia de comunicació establint la millor imatge, la història que fa especial aquesta casa pensant en allò que dèiem abans, els trets que aconseguiran que el millor perfil de comprador s’hi senti atret. La teva casa és única, no cal que surti en revistes d’interiorisme per ser única, ho és perquè no n’hi ha dues d’iguals i punt. Doncs perquè no aconseguir extreure una oportunitat d’aquest fet que la fa única. Si ho aconseguim, a la persona que se n’enamori li costarà molt buscar una altra casa, mai no serà igual que la que li va fer ballar el cor. I creu-me, parlem cada dia amb compradors que ens parlen d’aquell pis que se’ls va escapar, que comparen cada casa que veuen amb aquella que van perdre perquè un altre comprador se’ls va avançar… Costa molt oblidar una casa que t’havia enamorat i fa molta, però molta ràbia, tanta que només et passa un cop. Si se’t torna a posar per davant una casa que t’encaixa estàs disposat a pagar una mica més, a no ser tan agressiu amb les ofertes per no tornar a passar per aquest calvari.

La casa que vull vendre és especial i també ho ha de ser la forma com es vengui

 

Així doncs, un cop detectat què fa especial la teva casa, d’aquí se’n derivarà el pla de comunicació i els seus canals més indicats. Potser a més de publicar un súper anunci als portals immobiliaris hem d’anar a repartir flyers a la porta d’aquesta escola internacional, per exemple, si volem arribar fins a la família nòrdica a qui volíem enamorar. Això ho hem fet i ho anomenem la venda activa, que significa no esperar que els interessats ens truquin sinó mantenir una actitud activa per cridar la seva atenció. En el cas per exemple d’un àtic tipus loft en venda, vam organitzar un aperitiu amb musiqueta i cerveses Moritz, vam pensar que el millor comprador per un pis com aquell seria un “gafapasta”, un “modernillu” que estaria al cas de les xarxes socials d’aquesta empresa de cerveses i que fliparia amb el vermut party, i vam encertar!

Per això ens agrada dir que vendre la teva casa pot ser divertit, sorprenent i emocionant.

Així què, vols vendre casa teva amb la immobiliària que mola? Truca’ns i t’expliquem tots els detalls 93 218 19 00 🙂

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php