vendre tranquil

Vendre el teu pis amb tranquil·litat

Tenim bones notícies, vendre una propietat sense maldecaps i que l’experiència sigui agradable i fins i tot divertida, és possible. La setmana passada una amiga que va vendre un pis de la seva família amb Keli m’explicava que els seus veïns es volen vendre el pis. Ella, contenta de poder-nos recomanar, els va explicar que tenia uns amics que tenien una immobiliària molt xula. Els va dir que l’experiència de vendre la seva casa havia estat molt agradable. Els seus veïns van constar que de moment preferien fer-ho pel seu compte. Segur que dins el seu cap van dir-se que vendre un pis tan bonic com el seu era molt fàcil. També van pensar que el valor afegit que oferim les immobiliàries és petit. I que preferien estalviar-se aquest diners i vendre’s el pis ells mateixos.

Un procés pel de maldecaps

La meva amiga se’ls va tornar a trobar al cap d’unes setmanes. Estava convençuda que quedaria molt bé si adreçava els seus veïns a nosaltres. Així que va tornar a interessar-se per com anaven les gestions de la venda de la casa. Els veïns li van dir que, horroritzats per com havia estat l’experiència de tenir el pis a la venda, del mal rotllo, de les propostes estranyes i obscures que havien rebut, de la quantitat de trucades per respondre, de visites que després no es presenten i de perdre temps i energia per a res, havien decidit aturar el procés. De moment no es canviaran de casa perquè tot plegat els ha superat.

vendre bé ha de ser agradable

Mentre la meva amiga m’ho explicava, jo pensava en com m’agradaria poder explicar a aquests venedors que hi ha d’altres camins. Demostrar-los que vendre una casa també pot ser un procés bonic i agradable. Que tenir cura i mimar les cases que treballem té conseqüències positives. Que si tu fas la teva feina amb respecte i “carinyu” els teus clients també la respecten i et tracten amb “carinyu”. Si tu no vols fer perdre el temps dels teus clients, si te’ls escoltes i els ofereixes solucions professionals, ells també fan el mateix amb tu.

Sovint rebem la felicitació de compradors. Ens agraeixen que els escoltem per entendre com és el pis que necessiten. Que no ens posem a ensenyar-los cases a la babalà sino que les filtrem al màxim i valorem el seu temps. Que els aportem la màxima informació de la casa per tal que puguin avaluar des de casa si s’adapta o no a allò que busquen. D’això se’n diu oferir un servei professional. Si la teva agència no ho està fent, prescindeix-ne perquè efectivament, el valor afegit que t’aporta és molt petit.

aporta valor afegit

En canvi, si treballes amb una immobiliària que ha analitzat quin serà el millor perfil de comprador pel teu pis. De comú acord amb tu, ha traçat una estratègia per comunicar de forma eficaç amb aquest comprador. Si té cura del teu pis i el respecta i mostrant la seva millor cara. Si posa de relleu perquè és especial en el text, millorant els aspectes on hi ha recorregut per fer-ho. Cal que respecti el teu temps i la teva tranquil·litat. Si t’avança qué anirà passant i t’aporta experiència i seguretat. Aleshores estàs treballant amb una immobiliària que mola. I si és així et passarà com a la meva amiga, que després tindràs ganes de recamanar als teus veïns. En aquest cas estàs treballant amb una immobiliària que si que t’aporta un valor afegit. Una immobiliària que vendrà bé el teu pis.

Valor afegit immobiliària

I tornant al que dèiem al principi, una immobiliària que convertirà el procés de venda de casa teva en una experiència agradable i fins i tot divertida.

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php