Una nova plaça a Barcelona

La plaça de les Glòries ha sigut polèmica des de la seva inauguració al 1992 i serà definitivament enderrocada al 2013. S’ha criticat per ser un mur infranquejable per als peatons tot i que la seva funcionalitat és excel·lent pel que fa a la gestió del trànsit rodat. Concebuda per Ildefons Cerdà al 1860 com el centre simbòlic i el nus de comunicacions més important de Barcelona, ha esdevingut sempre centre de totes les especualcions.

Les associacions de veïns dels quatre barris que hi toquen han reivindicat des del principi l’eliminació de l’anell viari elevat. No ha sigut fin el 2007, però, que Ajuntament i veïns han aconseguit consensuar un document, el Compromís per Glòries, que defineix la transformació de la plaça.

El projecte proposa la transformació de l’anell viari i els seus entorns en una àmplia zona verda flanquejada per equipaments, El Dhub, dissenyat per l’estudi MBM (Martorell-Bohigas-Mackay), s’ubica en un solar en el costat sud-oest de la plaça. Té forma de grapadora, amb un voladís sobre el verd públic del parc que l’envoltarà, i una alçada de 14 metres. A la part superior de l’immoble hi haurà un auditori amb capacitat per a 300 persones i una pantalla lluminosa de 20 metres de llarg on es podran projectar imatges. L’edifici acollirà una part de la col•lecció de l’antic Museu Tèxtil i d’Indumentària, a més d’altres col•leccions d’arts gràfiques i de les arts decoratives.

És per això que s’aposta per la demolició de l’anell viari elevat i que el futur traçat viari es plantegi, d’una banda, amb el trànsit d’entrada i sortida de la ciutat soterrat i, de l’altra, amb el trànsit que garanteix les necessitats de mobilitat entre els barris de l’entorn en superfície. Així es preveu un túnel d’entrada a la ciutat del trànsit rodat per la Diagonal, un túnel de sortida per la Gran Vía i una via perimetral amb un traçat rectangular amb quatre carrils i un de segregat per les bicicletes. Així mateix es projecta el cobriment de la Gran Via entre la plaça de les Glòries i la rambla del Poblenou.
El projecte contempla com a zona verda un total de 192.000 m2, és a dir, més de la meitat del total de la superfície del sector. D’aquests, 105.000 m2 configuren el parc de les Glòries en l’àmbit format per l’anell viari i la zona verda interior. Es pretén prioritzar especialment les àrees verdes amb vegetació autòctona.

Si vols gaudir d’aquest projecte i viure en una de les zones amb més projecció de Barcelona, et recomanem aquest habitatge d’edificació recent amb 3 habitacions, molta llum i molta tranquil·litat. Disposa a més de possibilitat d’aparcament a la mateixa finca.

Característiques

  • Habitatge de 95m2
  • 3 habitaciones
  • 2 Banys
  • Any edificació 2004
  • Preu 250.000€

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php