Sopant amb l’Óscar Palencia

Va ser una nit especial, la d’ahir. La climatología no apuntava bons auguris, no ens enganyem, jo, que intento trobar el contrapunt positiu de tot, em consolava pensant que no hi havia un  millor plan a Barcelona que aixoplugar-se al Life i compartir una estoneta agradable amb gent engrescadora. Però com us dic, no ens enganyem, el sofà de casa era una opció molt més temptadora tenint en compte el diluvi que queia just a l’hora de sortir de casa.

A mi hi ha coses que no deixen de sorprendre’m, doncs sabent tot això, un grup de vintintants valents va desafiar mandra i pluja per sumar-se amb entusiasme a una nova edició de Sopars en positiu, una edició molt especial. Vam tenir l’oportunitat de conèixer un jove, l’Óscar Palencia, que ha creat Palens, les ulleres de fusta més molonguis del moment.
Un objecte de desig, una filosofia de tornar a l’origen de les coses, un desafiament a una forma de produir industrialitzada on obtenim objectes seriats, sense ànima. Palens és un producte únic, original, de qualitat, fet a mà i amb amor i això a tots ens agrada. Fet aquí i sota el paraigua de la marca Barcelona. Palens crea vincles amb els seus consumidors, explica una història que ens lliga molt més fort que qualsevol tendència passatgera. Palens és una manera de ser, la de l’Óscar Palencia, sense artificis, passional, aventurera i un punt gamberra.

Explica que des que se li va acudir la idea de fer ulleres de fusta, l’estiu de 2011, fins que va sortir a vendre les 100 primeres ulleres, l’agost de 2012, va passar un any investigant, buscant material, proveïdors, perfeccionant la tècnica…

Com les empreses que funcionen ara mateix, Palens es va gestar en un garatge a Alella, en hores robades a la nit i a la relació amb una parella pacient que va acabar perdent la paciència. Però quan una cosa t’agrada de veritat les hores es fan curtes i els sacrificis menys costeruts. I de sacrificis n’hi ha hagut, l’Óscar ha renunciat, a viatjar, que és sens dubte la seva gran passió ara desbancada pel projecte Palens. La volta al món a vela ha quedat aparcada de moment i ara segueix des de la distància el viatge del seu millor amic, l’Iñaki, que li envia paissatges de mars i aigües llunyanes. Però l’Óscar ja no dubta, el seu lloc ara és aquí, a Barcelona on consolida emocionat una empresa que dóna feina a 14 persones, on ha aconseguit aprendre a delegar tot i que encara, a la mínima oportunitat, s’asseu al banc de treball i s’embruta les mans, perquè això és el que més li agrada.

El seu cap no para de pensar, la competència no l’espanta, “si et copien vol dir que vas per bon camí”. Ha aconseguit fer-se un lloc en un sector tancat com és el de l’óptica i això li dóna garantia de pervivència a llarg termini, no fa un objecte de moda passatgera sino ulleres de qualitat professional. L’estratègia d’implementació al mercat a través d’un model al preu competitiu de 94 euros li ha permés una ràpida penetració, la qualitat i la història que explica la seva marca fan que ara es plantegi ulleres de games més altes amb més marge. Això, que sembla fruit d’un acurat pla empresarial, no sorgeix d’una altra cosa que de la seva poca afecció al món de la moda. Afirma que ell mai pagaria més d’aquests diners per unes ulleres i que per això no es va atrevir a fixar un preu més car d’origen.

Les coses han anat sortint de forma natural, a l’agost va sortir amb 100 ulleres i ara n’està venent 1000 unitats mensuals i té demanda per col·locar-ne 4000. Està treballant per produir més i millor sense perdre el que el defineix, que és l’artesania de cada peça. Està pensant nous productes que ben aviat coneixerem i que seguirem de prop, assegura que seran un èxit i no en tinc cap dubte que serà així.

Gràcies a tots els valents que vau assistir a la sisena edició, a les cares conegudes i als debutants. I sobretot a la fantástica Paula de Monapart que es va quedar sense sopar i va enregistrar una peça sobre la nostra petita iniciativa. Estem impacients per veure-la!

4 Comentarios

 • Francesc
  5 anys ago

  Bravo Queta!!
  Quin resum més fantàstic!

 • Eduard
  5 anys ago

  Gràcies a Keli per la iniciativa. Va ser un sopar interessant, no tan sols per haver conegut de primera mà l’experiència de l’Òscar Palencia, sinó també per la resta d’assistents al sopar, que eren tots molt interessants!

  • Queta
   5 anys ago

   Gràcies a tu per venir i a tot l’equip de Mon Apart per fer-se’n ressò 🙂

 • Maria
  5 anys ago

  D’aquí a uns dies és el meu cumple: em demano unes palens!!!

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php