Sopant amb en Xavier Verdaguer

Sopars en positiu creix. Creix en edicions, la d’ahir a la nit va ser la cinquena. Creix en interessats i creix en territori, divendres a Girona es durà a terme el primer Sopar en positiu nord de Catalunya amb en Dídac Lee com a convidat i potser ben aviat podrem parlar també de Sopars a Tarragona. I sobretot estem creixent en l’energia que es genera al voltant d’aquesta iniciativa, contactes interessants, cares noves que es converteixen en familiars, col·laboracions, iniciatives sorprenents i fins i tot noves iniciatives de negoci que hem vist germinar. Això és el que dóna sentit a tot plegat i no us imagineu com ens engresca!

En Xavier Verdaguer va deixar embadalida la concurrència amb un discurs proper, directe, clar i 100% engrescador. La senzillesa com explica la seva experiència i la passió que expressen els seus ulls ens deixen un primer missatge i potser el més important: posa tota la teva il·lusió en allò que fas, t’ho passaràs bé i a més obtindràs resultats. Si hi ha una mot que es repeteix sopar rere sopar, és PASSIÓ, totes les persones que s’han assegut a la taula i que estan tenint èxit en parlen.

La nit prometia tot i que el Barça ens feia patir una mica…

En Xavier es defineix com un emprenedor en sèrie i diferencia el fet de ser empresari de l’actitud emprenedora enfront la vida, de viure la teva pròpia aventura fins a les darreres conseqüències. Parla del risc, de deixar de banda l’endormiscadora zona de confort i d’aquesta dita tan catalana que resa: Quin no s’arrisca, no pisca!

De la cultura americana ens fa reflexionar sobre algunes consideracions interessants, explica que quan ell va arribar a Silicon Valley es va trobar en un moment de crisi brutal, a més de la financera i la del totxo, s’afegia la de les empreses realcionades amb internet, però allà ningú no parlava de crisi, la gent no s’espolsava les culpes en els polítics, ni els bancs estaven pensant en com sortissen el més ràpid possible. El fet que a US no hi hagi gairebé pretacions públiques segur que hi té alguna cosa a veure. El soprén el discurs derrotista en què ens estem instal·lats i dóna un missatge a tenir en compte: les condicions que tenim a Barcelona no són gaire diferents de les que hi ha a San Francisco, tenim un clima similar, una dimensió similar, bones escoles de negocis i universitats, tradició emprenedora, creativitat, llum, cultura, una marca potent que ens obre moltes portes… només ens falta creure-ns’ho i canviar de xip!

Algunes de les coses interessants per importar, t’has d’equivocar en el que fas, si no fracases vol dir que no has arriscat prou. I no hi ha res de dramàtic en un fracàs, forma part d’un joc, de tornar-hi, d’aixecar-te, d’aprendre… Això sí, equivocat, però no cometis el mateix error dues vegades! En matèria d’educació hem de treballar molt també, cal que aprenguem a comunicar millor les nostres idees, a vendre-les i desenvolupar habilitats. I aquesta por a que ens copiin que tenim a la nostra cultura deixar-la de banda, la millor manera de protegir la teva idea és millorar-la, i si el teu competidor et copia, avançat i pensa la manera com desenvolupar-la. El treball en equip és també una assignatura pendent, i com més disciplinar sigui aquest equip millor, més riques seran les seves idees.

El Xavier ens va apuntar tendències i conceptes molt interessants com la tecnologia transparent, el consum col·laboratiu i la reputació de la marca personal. En poc temps 3/4 de la població estarà connectada a internet i això obre un univers d’oportunitats inimaginable, no tinguem por ni mirem amb desconfiança la tecnologia perquè gràcies a aquesta possibilitat de connexió es podrà lluitar per posar fi a molts problemes que afecten el planeta (fam, salut, educació, llibertat, recursos, aigua, energia…)

Ens trobem davant un moment apassionant, la Isabel (la nostra fotògrafa oficial dels Sopars) avui fa els primer pas per dedicar-se 100% a viure de la seva passió que és la fotografia i el Barça va passar a semis. Senyores i senyors…TENIM MOTIUS PER BRINDAR!

Links, publicacions i pelis interessants que convé seguir de prop:

http://www.xavierverdaguer.com/

http://imagine.cc/

http://www.supertramps.ws

www.neveralone.es

http://www.ideo.com/de/

http://www.waze.com/

http://www.barcelonactiva.cat/barcelonactiva/en/

http://www.servicepoint.net/

http://fundacioninlea.org/en/

http://www.ted.com/

http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

https://www.khanacademy.org/

http://es.elance.com/

Guy Kawasaki “The Art of the Start”

Alex Rovira “La buena crisis”

Sean Penn “Into the wild”

 

 

2 Comentarios

 • Xavier
  5 anys ago

  Mil gràcies per convidar-me a un sopar amb gent tant interessant i tant positiva. Compteu amb mi pel que sigui, d’emprenedor a emprenedor. Una abraçada molt gran! xavi

  • Queta
   5 anys ago

   Una estona súper inspiradora amb un DREAMER en majúscules! Moltes gràcies a tu Xavier, un plaer hever tingut l’oportunitat de xerrar amb tu 🙂

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php