Restaurant Bonanova

El restaurant Bonanova és una altra de les joies ben amagades de la part alta de la ciutat, al barri de Sant Gervasi.

Un lloc de façana senzilla, confortable interior burgès i pati estiuenc, tot plegat per proposar-hi una carta basada en productes de primeríssima qualitat.

La família propietària hi és des de fa més de mig segle, des dels temps que el negoci es deia “Can mosques” i més tard “El casinet de Sant Gervasi” i després “Billares”, abans d’adoptar el nom de la zona que l’acull.

Després del matrimoni fundador, els seus tres fills han mantingut en tot moment una coherència conceptual, formal, i de tracte que fidelitza els clients del barri, que s’hi troben com a casa. L’espai, refet a la dècada dels 70 pel prestigiós interiorista Joan Bigas, no dissimula els seus orígens tradicionals. Un preciós paviment de rajola hidràulica, el tractament respectuós de les motllures originals –l’edifici té més d’un segle- i unes precioses pantalles de vidre matisat, així com la generosa distància entre taules i cadires, de fusta envernissada i inspirades en la clàssica Thonet, atorguen caràcter a les dues sales, sempre netes com una patena.

El Bonanova és essencialment un restaurant de producte i de cuina directa. Cuiden els detalls, es fan el pa i les postres i cada ingredient arriba directament del proveïdor. El peix i el marisc després de la subhasta de Vilanova, les carxofes de Gavà, els pèsols d’un hort del Maresme, l’aviram d’un criador i així cada dia, en un tràngol intens de vehicles i de mercaderies.

Gambes de bona mida, escamarlans impressionants, peixos fresquíssims, delicioses croquetes i bones peces de carn a més de les amanides, les verdures i les ja esmentades postres fetes a casa, a més de la fruita.

L’equip de cuina l’integra personal experimentat, amb fulles de servei del millor nivell. Els cambrers tenen l’edat i l’experiència com per saber tractar els clients de la casa i el Lluis Córdoba, el sommelier, els coneixements i el seny com per no deixar-se portar per les modes efímeres.

Si el que acabeu de llegir us engresca, deixeu-vos anar i aneu a dinar o a sopar al Bonanova amb la gent que estimeu. M’ho agraireu.

Les coses han anat un cop més a favor dels germans Herrero, actuals titulars del negoci i fills del fundador, l’Adolfo, i de la seva dona i cuinera, la Pilar Salvador. La proposta gastronòmica del Bonanova ha canviat sense fer-ho, mantenint la filosofia de sempre, els productes de primer nivell i la cuina senzilla i efectiva de tota la vida. Les aportacions dels germans Pastor treballen a favor del criteri que els clients coneixen i demanen, enriquint o incorporant subtils –molt subtils- notes que posen de relleu sabors, textures i punts de cocció precisos. Un admirable joc d’equilibris.

La clàssica “ensaladilla” té matisos cruixents, les croquetes emocionen i la finíssima textura del “gazpacho” el converteix en plat estrella, mentre les postres, de la ma del Juan Antonio Pastor –que també elabora el pa del restaurant- sedueixen per la seva senzillesa.  Faig de tot plegat una lectura en clau familiar. La ponderació sembla ser patrimoni d’aquesta família. El pare va prendre la decisió d’endreçar l’espai i gairebé mig segle més tard els fills, amb la virtut de la prudència ben assimilada, milloren el contingut sense canviar pràcticament res. “Less is more”, com diuen els anglosaxons.

Seguir l’inexorable pas del temps sense que es noti, millorar sense canvis dissonants, renovar dia a dia el reconeixement d’una clientela fidel i propera, respectant les seves expectatives. Res d’això no és fàcil de fer ni senzill de posar en pràctica.

Decisions llargament meditades per seguir sent, com des de fa tants anys, un dels primers de la ciutat.

Els ho recomano. De cor.

Pierre Roca

Restaurant Bonanova.

Sant Gervasi de Cassoles, 103

08022 Barcelona

934 340 622

www.restaurantebonanova.com

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php