Quina documentació necessites per vendre un pis?

Vols vendre el teu pis a la zona alta de Barcelona i de cop tot plegat se’t fa una muntanya? Doncs aquí tens un punt de partida, comença per recopilar tota la información que necessitaràs tenir a punt.

Escriptura, títol de priopietat, et serà molt útil perquè inclou la descripció de la finca i també la informació relativa a tots els seus propietaris, si n’hi ha más d’un.

Nota simple actualitzada del registre, aquest tràmit que pots aconseguir aquí per uns 10 euros et pot estalviar molts maldecaps. Recull tota la informació registral de la finca, càrregues, noms propietaris, servituds… Si vas demanar una hipoteca per pagar el teu pis a la nota hi apareixerà i encara que hagis acabat de pagar les quotes i te n’hagis oblidat, si no has presentat al registre el certificat del banc conforme el crèdit està tot pagat, hi continua constant.

Cèdula d’habitabilitat en vigència, es tracta d’un document administratiu que elabora un tècnic i que acredita que la finca és apta per a ser destinada com a habitatge. Hi apareixen les dades relatives a: adreça, m2 de superfície útil i les estances i espais que componen la casa així com la seva màxima ocupació.

Certificat d’eficiència energètica, es tracta d’un informe tècnic que ofereix informació sobre les característiques energètiques de l’habitatge. Té una durada de 10 anys i és una informació que hem d’aportar obligatòriament un cop el posem a la venda i l’anunciem.

A més cal que tinguis a mà el rebut de l’Impost de béns immobles per tal de poder informar d’aquesta despesa als compradors que t’ho demanin i també el de la comunitat de veïns juntament amb la darrera acta de la reunió de comunitat. El teu comprador voldrà saber quines decisions s’hi van prendre.

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php