Què valoren els compradors d’una casa?

Quina pregunta tant important oi? Si vols vendre una casa és vital que en busquis la resposta perquè d’això dependrà tenir èxit o no en el teu objectiu. Nosaltres que parlem continuament amb compradors et podem donar algunes pistes i esperem qeu et siguin d’utilitat.

D’entrada valoren la zona. Aquest és el factor més important i el preu en dependrà en un percentatge molt alt. És per això cal que analitzis molt bé els preus dels pisos que estan en venda al teu costat i que tinguis clar el preu del m2 a la zona on vols vendre. Si parlem de percentatges, la zona determina un 60% del preu de l’immoble.

El següent factor que més valoren els compradors son les característiques del pis. Coses que no podrem modificar com per exemple si té una plaça d’aparcament a la finca, una terrassa molt xula o bé la ortientació respecte el sol. Justament com sobre aquests factors no podrem incidir son també un element que fa anar de corcoll als compradors. Si parlem en percentatges, les característiques de la casa rondaria el 30%.

L’estat de la casa és un factor molt important per als propietaris. Cada vegada que parlem amb algú que vol vendre una casa ens detalla totes les millores que hi ha fet. És completament normal, pensem en la inversió que hem realitzat perquè la casa sigui còmode i estigui en bon estat. Tot i que és un factor important, per als venedors no és ni de lluny definitiu. I l’explicació és senzilla, ells també poden fer aquestes millores i a més se les faran al seu gust i tenint en compte les seves necessitats. És per això que moltes vegades els compradors prefereixen que les cases estiguin per reformar, perquè així no han de pagar ells les reformes que han fet els antics propietaris. L’estat de la casa, tornant als percentatges, ocuparia un 10% en l’interès dels compradors i hauria de tenir el mateix protagonisme en el preu.

Això no vol dir que haguem d’ensenyar les cases trinxades. Si volem seduir a un comprador, a més de saber quins son els seus interesos, hem d’aconseguir que estigui a gust a la propietat, que se la senti seva. Per això cal tenir cura de molts detalls, en parlarem en un altre post.

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php