La cèdula d’habitabilitat

Es tracta d’un document necessari per vendre o llogar un habitatge i que se a ser com una mena de DNI del pis o casa. La cèdula d’habitabilitat certifica les condicions tècniques segons normatives vigents mitjançant les quals es considera que un habitatge és apte com a residència per a persones. Només poden tenir cèdula d’habitabilitat els habitatges, els locals comercials, estudis i d’altres espais no se’n consideren.

La informació que recull la cèdula d’habitabilitat fa referència a la superfície útil, la distribició mitjançant cambres o espais i també l’adreça. A Catalunya la seva tramitació depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, té una vigència de 15 anys i requereix que un tècnic (arquitecte, arquitecte tècnic o aparellador) tramiti la sol·licitud i certifiqui les condicions de l’habitatge. Suposa una despesa d’entre 100 euros i 150 euros aproximadament.
Es tracta d’un tràmit que es pot allagar fins a 30 dies hàbils de forma que si tens clar que vols vendre el teu pis posa’t en marxa per aconseguir-la quan abans millor.

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php