Amb l’excel·lència no n’hi ha prou

La setena edició de Sopars en positiu ha estat una injecció d’adrenalina i motivació. Justament d’això volíem parlar feia temps i ho vam fer en companyia d’un mestre en aquests assumptes, en Xesco Espar. Ell ha entrenat esportistes d’elit i té el do de contagiar l’entusiasme que a ell li sobra. Posa passió i gaudeix de tot el que fa i per això és capaç de transetre-ho de forma que t’arriba ben endins.

Ens va parlar de la visualització com a tècnica per mantenir la concentració, la disciplina, els processos que ens portaran cap a un millor resultat. Anticipar la imatge, sentir com seria haver-te convertit en la persona que t’agradaria ser i treballar per fer real això que ja ho és dins el teu cap, aquesta va ser la primera premisa.

Des que ens aixequem al matí hem de desenvolupar hàbits saludables que ens ajudin a tenir sempre present aquest rumb. Tenir a la vista imatges que ens agradaria que fossien presents a la nostra vida, reflexionar dos minuts sobre les coses bones que tenim i pel que podem donar gràcies… tot això son petites coses que actuen com a multiplicadors d’energia.

Continuem: quan sortim al carrer podem caminar arrossegant els peus o bé anar a pas lleuger cap al despatx, la nostra postura determina el nostre estat d’ànim. O dit d’altra forma, si tenim el cos en actitud positiva el cap no està preparat per pensar en coses negatives. El moviment és un altre factor que ens ajuda a mantenir el cap sa i enfocat i genera energia, així que res d’apalancar-se.

Una de les claus de l’èxit és tenir una ambició gran, no tinguem por de marcar-nos uns objectius molt grans, tot al contrari!

En Xesco ens va explicar com després d’un exàmen de telecos va adonar-se que tot tenia un mètode i això és el que ens cal esbrinar, procedimentar i analitzar per aconseguir un objectiu. Un cop tenim clar el paradigma el podem exportar a d’altres àmbits, ell ha fet això en el món de l’empresa, exportar tècniques d’entrenament que funcionaven en l’esport. Ens va parlar també de la motivació com a element multiplicador.

Súper interessants van ser també les aportacions dels assistents al sopar, els autèntics protagonistes de la vetllada i ahir més que mai! La Isabel ens va explicar el naixement d’un producto com el Silestone i l’apassionant organització d’una de les empreses més punteres d’aquest país, Cosentino. l’Ignasi ens va parlar de com van detectar un nínxol de mercat en la creació del Flat Make-Up. La Maria i el Carles ens van parlar de la motivació i els procediments que duen a terme els Bombers. El Jordi va compartir la seva experiència al costat de jugadors de bàsquet d’alt nivell, mantenint la discressió en tot moment.

Com sempre, canviem el món mentre sopem! Moltes gràcies a tots per la vostra assistència i complicitat!

Lectures recomanades:

Og Mandino, El vendedor más grande del mundo

Michael Gerber, El mito del emprendedor

Marianne Williamson, Volver al amor

Estrategia del océano azul

Sebastià Seerano, Actitud positiva

I aquest el recomano jo:

Xesco Espar, Jugar con el corazón

7 Comentarios

 • Va estar genial tot plegat. La companyia, el lloc, el sopar, el convidat i els missatges.
  Moltes gràcies per convidar-me i per ser com sou.
  Fem pinya per un mòn en possitiu!!!
  Una abraçada

  • Queta
   5 anys ago

   Isabel!! Moltes gràcies a tu, les teves aportacions van fer molt més interessant el Sopar 🙂 I ja veig que el català, no només l’entens i el parles, també l’escrius perfecte!! Ara et deixo que he de buscar-te un súper pis!!

  • Maria
   5 anys ago

   Isabel, va ser un plaer que ens expliquessis com funcioneu a la vostra empresa. Podríem dir que vas ser la co-protagonista.

 • Isabel
  5 anys ago

  Queta, aquest cop hauries necessitat dos posts al menys, doncs la densitat de bones idees, compartides i comentades entre tots, va ser més alta que mai. A en Xesco no te l’acabes, entre les anècdotes esportives, tot el que ha après de tantes fonts diferents i com ho aplica a millorar el rendiment i la satisfacció de les persones… Fascinant sentir també a la meva “tocaya” explicar l’èxit d’una empresa tan important tan de primera mà… En fi, que si em voleu perdre de vista… ho teniu clar! Fins la propera, i gràcies per una crónica que espero sempre amb delit!

  • Queta
   5 anys ago

   Tens tota la raó Isabel!! M’ha quedat mil coses per explicar a la crònica, el Xesco ens va donar mil perles. I m’apunto el suggeriment, tinc material de sobres per fer un altre post, et mantidré informada 🙂
   Moltes gràcies per la teva complicitat i per ajudar-nos a documentar cada Sopar i per cert, demà les teves fotos seran presents a Inmociónate!!

 • Xesco
  5 anys ago

  EI! moltes gràcies per compartir el sopar amb mi! M’ho vaig passar molt be… i si puc, també m’apuntaré a algun d’aquests sopars!! Però a escoltar, eh??? jeje

  • Queta
   5 anys ago

   Xesco! Moltes gràcies a tu, pel teu temps i per compartir amb nosaltres aquesta energia desbordant! T’anirem informant de tots els sopars i ens farà molt feliç que vinguis quan vulguis 🙂

Deja tu comentario

Deixa un comentari

css.php